گفتگوی دکتر حسنوند، رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا، با همشهری آنلاین درخصوص وقوع 40 درصد مرگ های ناشی از آلودگی هوا تهران در بهار و تابستان

وقوع ۴۰ درصد مرگ‌های ناشی از آلودگی هوای تهران در بهار و تابستان | رکورد افزایش غلظت آلاینده‌ها در تهران طی یک سال | آمار هولناک مرگ‌ومیر کودکان

به گزارش همشهری آنلاین و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشکده محیط زیست، دکتر محمدصادق حسنوند رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست در گفتگو با همشهری آنلاین در خصوص وقوع 40 درصد مرگ های ناشی از آلودگی هوا تهران در بهار و تابستان عنوان می‌کند:

میزان غلظت آلاینده‌ها در شهر تهران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد که عدد بسیار بزرگی است. ما آلودگی هوای تهران را در همه فصل‌ها داریم. فقط نوع آلاینده‌ها متفاوت است. در فصل سرد عمدتا ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکروگرم که به آن PM۲.۵ گفته می‌شود، عامل اصلی آلودگی هوا هستند. این ذرات در فصل‌های گرم هم هستند اما در فصول گرم به خصوص تابستان، نقش آلاینده ازن در آلودگی هوا پررنگ‌تر است. نابراین ما در فصل تابستان عمدتا آلاینده‌ای مثل ازن را داریم که آلاینده‌ای ثانویه است. یعنی وقتی آلاینده‌های دیگر وارد اتمسفر/هوا می‌شوند، آلاینده ازن به واسطه نور خورشید و دمای بالا در هوا تشکیل می‌شود که می‌تواند باعث ابتلا به بیماری‌های تنفسی یا تشدید این بیماری‌ها شود.