28 شهریور 1403

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مصاحبه دکتر حسنوند، رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا، به مناسبت روز جهانی محیط زیست

گفتگوی دکتر حسنوند با قدس آنلاین

۸۰ هزار مرگ به دلیل آلاینده‌های محیط زیستی/ هنوز از تخریب محیط زیست شرم نمی کنیم!

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشکده محیط زیست، دکتر محمد صادق حسنوند رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا به مناسبت روز جهانی محیط زیست با خبرگزاری قدس آنلاین مصاحبه ای انجام داده است و توضیحاتی در خصوص شعار امسال روز جهانی محیط زیست ارائه نموده اند.

پدیده هایی همچون ریزگردها، تغییر اقلیم، انتشار گازهای گلخانه ای، وقوع سیلاب، خشکسالی و چالش های پیش روی محیط زیست به مهم ‌ترین دغدغه‌ های کشورها تبدیل شده است. پنجم ژوئن امسال مصادف با روز جهانی محیط زیست با شعار «احیای زمین و تاب آوری در خصوص خشکسالی و بیابانزدایی» یادآور این موضوع است که محیط زیست دنیا حال خوبی ندارد و به توجه و حمایت بیشتری نیاز دارد.

عملکرد بد محیط زیستی کشور

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران به قدس می گوید: حوزه محیط زیست در بسیاری از کشورها سال ها پس از توسعه، مغفول مانده بود؛ اما تقریباً سه دهه است که کشورهای مختلف تنها توسعه را مبنا قرار نمی دهند و توسعه پایدار را مد نظر دارند که برای آن اهدافی را هم در نظر گرفته اند؛ یعنی معتقدند اگر قرار است توسعه اقتصادی - اجتماعی هم داشته باشیم باید محیط زیست را برای آیندگان حفظ کنیم.
محمد صادق حسنوند، با تأکید بر اینکه مبنای فعالیت بسیاری از کشورهای پیشرو، توسعه پایدار است، اما در بسیاری کشورها مانند ایران فاصله زیادی با توسعه پایدار وجود دارد، می افزاید: براساس شاخص عملکرد محیط زیستی که نشان دهنده شاخص عملکرد هر کشور در حوزه محیط زیست است رتبه ما در این حوزه که برای سال ۲۰۲۲ منتشر شده نسبت به دوره پیش از آن به شدت افزایش پیدا کرده است؛ یعنی وضعیت عملکرد محیط زیستی مان بسیار بدتر شده و داده ها و پارامترهای گزارش شده نشان می دهد که در حوزه محیط زیست چندان موفق نبوده ایم. رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه متأسفانه یک سیستم و نظام جامع یکپارچه برای حفظ محیط زیست در کشور وجود ندارد، می افزاید: موضوع آلودگی هوا به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات محیط زیستی سال هاست ما را با چالش های فراوانی مواجه کرده است؛ به گونه ای که اگر شرایط جوی خوب نباشد بالای ۷۰ درصد روزهای سال کیفیت هوای مناسبی نداریم.

متن کامل خبر را می توانید با اسکن کردن تصویر بارکد زیر مشاهده نمایید.

فائزه ایزدپناه
تهیه کننده: