28 شهریور 1403
logo

مرکز تحقیقات آلودگی هوا

دانشگاه علوم پزشکی تهران

گفتگوی دکتر حسنوند، رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا، با جام جم درخصوص خطر پرتو‌های فرابنفش، آلاینده ازن و گرمای بی‌سابقه

خطر پرتو‌های فرابنفش، آلاینده ازن و گرمای بی‌سابقه | چرا کمیته اضطرار تشکیل نمی‌شود؟

 

به گزارش جام جم آنلاین و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشکده محیط زیست، دکتر محمدصادق حسنوند رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص خطر پرتو‌های فرابنفش، آلاینده ازن و گرمای بی‌سابقه عنوان می‌کند:

افزایش این شاخص ربطی به افزایش دمای هوا در روز‌های شنبه و یکشنبه پیش‌رو ندارد، زیرا این شاخص در بیشتر روز‌های بهار و تابستان در کشورمان افزایش پیدا می‌کند.
وی یادآور شد: شدت تابش پرتو‌های فرابنفش بین ساعات ۱۰ تا ۱۴ در اواسط بهار و روز‌های تابستان همیشه بالا است و ربطی به افزایش دمای هوا ندارد. در واقع در فصل زمستان نیز اگر آسمان ابری نباشد در ساعاتی که به آن اشاره شد شاخص پرتو‌های فرابنفش به اوج می‌رسد.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه چگونه می‌توان در برابر پرتو‌های فرابنفش از خود مراقبت کرد؟ نیز به جام جم آنلاین توضیح داد: برای محافظت چند توصیه می‌توان مطرح کرد. برای نمونه در ساعات بین ۱۰ تا ۱۴ که اوج تابش پرتو‌های فرابنفش است باید از تردد غیر ضروری خودداری کنیم و چنانچه ناچار به تردد در فضای باز هستیم؛ لباس آستین بلند بپوشیم، از کرم ضد آفتاب مناسب (SPF بالای ۱۵)، عینک آفتابی مناسب و کلاه لبه دار استفاده کنیم.
 دکتر حسنوند یادآور شد: شهروندان باید به یاد داشته باشند که در محل‌های سایه نیز مواجهه با پرتو‌های فرابنفش را خواهند داشت باید به نکات مراقبتی که به آن اشاره شد، توجه داشته باشند. وی درباره پیامد‌های مواجهه با پرتو‌های فرابنفش نیز عنوان کرد: یکی از خطرات اصلی ابتلا به سرطان پوست است که شایع‌ترین سرطان در کشور است، باید توجه داشت که علت اصلی ابتلا به این سرطان مواجهه با پرتو‌های فرابنفش است.

متن کامل خبر را می توانید با اسکن کردن بارکد زیر مشاهده نمایید. 

 

 

فائزه ایزدپناه
تهیه کننده:

فائزه ایزدپناه

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *